Sant Martí
El Clot

El Clot té dues grans cicatrius que defineixen el caràcter d’un barri que ha sabut adaptar-se a tota mena de canvis: Aragó i Meridiana. Dues grans fronteres que han aïllat el barri, com una mena de muralla urbana. Del seu vèrtex, neix la parròquia de Sant Martí del Clot, on les almoines no saben resar. Més endavant, com volent deixar enrere el trànsit motoritzat, ens endinsem en una teranyina de carrerons estrets on conviuen amb serenitat tota mena de vianants: passejants, ciclistes o gossos. I és que les mascotes són un agent més del Clot.
Comerços de tota la vida, com les botigues de pintures; innovadors, com les peixateries 24 h; o supervivents, com les xurreries mòbils, defineixen bé quin és el tarannà d’aquest petit poblet dins de Barcelona, una amalgama de tradicions obreres, immigració i paisatges familiars. La concreció de tot això es fa evident al parc del Clot, on tothom troba el seu espai per expressar-se al seu aire: petons, bàsquet, lectura…
Al carrer Rogent, eix comercial del barri, marca el punt final d’una passejada plena de contrastos, on allò antic es resisteix a desaparèixer malgrat el seu deteriorament i, allò modern, avança impetuosament.
Acabem amb unes birres a La Granjeta mentre observem la gent com passa…

sant-marti-clot-1

sant-marti-clot-2

sant-marti-clot-3

sant-marti-clot-4

sant-marti-clot-5

sant-marti-clot-6

sant-marti-clot-7

sant-marti-clot-8

sant-marti-clot-9

sant-marti-clot-10

sant-marti-clot-11

sant-marti-clot-12

sant-marti-clot-13

sant-marti-clot-14

sant-marti-clot-15

sant-marti-clot-16

Tornar a tots el barris