Sant Martí
La Verneda i La Pau

Diumenge, 13 de març. 16:45h

Sortint del metro de la Pau un enorme edifici de pedra i acer ens dóna la benvinguda. Les seves mesures són desproporcionades, com si d’un gegant es tractés, una mena de mur, de vigilant del barri.

Avancem empetitits pel carrer Guipúscoa i aviat, sense voler, ens trobem a Sant Adrià del Besós: un discret creuer marca la frontera invisible entre ambdues poblacions. Donem mitja volta i ens abandonem al sud, destí la Gran Via, aviat advertim una sèrie d’edificis antics, connectats per una xarxa de patis interiors laberíntics, però ni una ànima creua els carrers. Ens endinsem als patis.

El vent i el moviment de la roba estesa ens dibuixen el camí. Alguns d’aquests edificis tenen uns ascensors exteriors, que alhora fan les funcions de porta d’entrada. Sens dubte, quan varen aixecar aquests pisos, ningú va arribar a imaginar-se que un dia seria necessari instal·lar-los o potser era un luxe massa prohibitiu i l’arquitecte ni ho va contemplar. La solució pràctica en qualsevol cas va ser annexar-lo i punto. Què passarà el dia que l’ascensor s’espatlli? Ens preguntem encuriosits…

Avancem cap a l’oest, fins a la Plaça de la Palmera, punt neuràlgic del barri: uns estranys i allargats murs blancs divideixen la plaça en dues meitats. Un altre mur més. Tot i que aquest cop, un cop sortejada la pared, el barri agafa una nova forma, més convencial, amb grans blocs de pisos de totxana vermella, però sense aquestes característiques zones comunals que ara són carrers on també circulen els vehicles. Tornem a la racionalitat i a un cert ordre. Descansem al Cafè 365. Reprenem el passeig fins a trobar la Rambla Prim i acabem el recorregut a la mateixa parada de metro.

Sant Marti La Verneda i La Pau 1

Sant Marti La Verneda i La Pau

Sant Marti La Verneda i La Pau-2

Sant Marti La Verneda i La Pau 3

Sant Marti La Verneda i La Pau 6

Sant Marti La Verneda i La Pau 4

Sant Marti La Verneda i La Pau-3

Sant Marti La Verneda i La Pau 8

Sant Marti La Verneda i La Pau-6

Sant Marti La Verneda i La Pau 5

Sant Marti La Verneda i La Pau-5

Sant Marti La Verneda i La Pau 7

Sant Marti La Verneda i La Pau 9

La nostra recomanació

És diumenge, fa fred i vols prendre alguna cosa calenta? Un dels pocs llocs oberts serà el Cafè 365, on pots degustar pastisseria i bon cafè amb llet.

Lloc: Plaça de la Palmera de Sant Martí

Tornar a tots el barris